Over Cécile

Cécile Kühne heeft in 2014 de beroepsopleiding aan de Academie voor Edelsmeden in Zeist afgerond. In juni 2015 heeft zij haar meesterstuk gepresenteerd.

Even voorstellen
Haar werk bestaat uit unieke stukken, zowel eigen werk als in opdracht gemaakt. Ze is dol op grafische vormen: vierkanten, cirkels en driehoeken. Daarnaast houdt ze erg van ‘de kunst van het weglaten’.
Voor Cécile is het moment waarop zij een [in opdracht gemaakt] sieraad aflevert aan de klant een uniek moment. Door de [soms emotionele] reacties merkt zij iedere keer weer hoeveel meer een sieraad voor iemand kan betekenen dan alleen een stukje metaal ter versiering. "En dat is nu precies wat mijn werk zo bijzonder maakt."

Achtergrond
Haar voorkeur voor grafische vormen komt voort uit haar werk in de grafische sector, als desktop-publisher en grafisch vormgever. Bij Artiance in Alkmaar heeft zij een aantal jaren de cursus edelsmeden gevolgd. Hierdoor werd zij zo enthousiast, dat ze in 2012 besloten heeft van edelsmeden haar beroep te willen maken.

Hergebruik of 'Goed Goud’
Werken met oud zilver en/of goud heeft als voordeel dat het 'duurzaam' is. Heeft u sieraden van edelmetaal die u niet [meer] draagt? Dan kunt u overwegen om deze om te laten smelten tot een fonkelnieuw sieraad. Hiermee bespaart u zowel kosten als natuur.

Sinds mei 2017 is Cécile geregistreerd 'Fairtrade Goudsmid', en werkt zij [zoveel als mogelijk] met goud of zilver dat op een mens- en natuurvriendelijke wijze wordt gewonnen.

Verder


Heeft u vragen / opmerkingen of wensen naar aanleiding van deze site en/of Cécile’s werk? Via de contactpagina kunt u haar bereiken.